Aktuelt

Nyhet: Racumin® DUO – effektivt medel för råttor och möss

Racumin® DUO är en ny och banbrytande lösning som effektivt och snabbt bekämpar brunråttor och husmöss. Racumin® DUO innehåller en unik kombination av de verksamma ämnena kumatetralyl och kolekalciferol. Ämnenas sammansättning ger bättre prestanda och är det självklara valet för professionell och effektiv bekämpning av skadedjur.

Print page Brunråtta ligger på några småsten utanför

Snabba resultat och förbättrad prestanda med Racumin® DUO

För att bekämpa råttor och möss krävs ständig innovation och utveckling av nya produkter. Bekämpning av skadedjur blir alltmer komplicerat eftersom råttor och möss kan utveckla resistens mot antikoagulerande ämnen. Därför strävar Envu ständigt efter att förbättra och utveckla produkter som bidrar till snabb, säker och effektiv bekämpning av skadedjur.

Racumin®  DUO är en ny produkt som ger snabba resultat med hög effektivitet – även mot resistenta råttor och möss. Det rekommenderas därför i situationer där man misstänker eller vet att det finns resistenta gnagare. Samtidigt är Racumin®  DUO mer snabbverkande än andra produkter på marknaden, vilket minskar skadorna med upp till 50 %.

Andra produkter som innehåller första eller andra generationens antikoagulerande ämnen har vanligtvis fördröjd effekt, även om gnagaren har fått i sig en dödlig dos. Råttor och möss kan därför fortsätta att orsaka skador och äta mat tills produkten börjar verka. Tack vare Racumin®  DUO minskar skadornas omfattning när de har fått i sig bekämpningsmedlet. På grund av ”stop-feeding”-effekten slutar gnagarna att fortsätta äta, vilket innebär snabbare kontroll och mindre produktförbrukning.

Tabellen nedan visar att råttor och möss konsumerar betydligt mindre Racumin®  DUO än andra standardpreparat.

jämförelse av Racumin DUO med vanliga antikoagulantia

Racumin® DUO – en viktig del av en ansvarsfull IPM-strategi

Racumin®  DUO är ett effektivt och snabbverkande mus- och råttmedel från Envu. Bekämpningsmedlet är ett professionellt verktyg som med fördel kan användas i en ansvarsfull strategi för integrerad skadedjursbekämpning (IPM). Genom att kombinera Racumin®  DUO med Harmonix Monitoring Paste utnyttjar du bekämpningsmedlet maximalt.

Vi rekommenderar att du först använder Harmonix Monitoring Paste för att spåra var råttor och möss befinner sig. Placera därefter Racumin®  DUO vid foderstationerna, särskilt där det finns en hög aktivitet av gnagare. När bekämpningen med Racumin®  DUO är klar rekommenderar vi att du återigen lägger ut Harmonix Monitoring Paste för att upptäcka eventuella framtida angrepp.

IPM cirkel

 

Lätt och praktisk förpackning

Med tekniska och innovativa lösningar har vi minskat mängden plast i våra förpackningar med 80 %. Förpackningarna har därmed blivit lättare och mer flexibla att hantera. Dessutom finns produkten i enkla och bekväma doseringspåsar om 20 gram, vilket gör det lättare att dosera korrekt.

Som tidigare nämnts konsumerar gnagare mindre av produkten, men du får ändå samma kraftfulla effekt. Detta innebär att produktspillet avsevärt minskar och att du inte behöver använda så mycket av bekämpningsmedlet så att det varar längre.

Envu Rodenticid Racumin DUO produkt bild

 

Med Racumin®  DUO får du ett effektivt, snabbverkande och ansvarsfullt verktyg för att bekämpa råttor och möss:

  • Snabbverkande medel med förbättrad prestanda
  • Effektivt mot resistenta råttor
  • Minskar skador med upp till 50 %
  • Flexibel förpackning och enkel dosering

För mer information, vänligen kontakta Technical Sales Manager: Magnus Rosander via e-post magnus.rosander@bayer.com eller per telefon på 0768 678 667

 

Använd bekämpningsmedel med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning. Observera alla varningsfraser och symboler.